Img7291_corr2.jpg


Verbouwing monumentale boerderij


Deze monumentale boerderij in Strijen ligt middenin het natuurgebied de Hoekse Waard. De wens voor meer zicht op de prachtige omgeving en verduurzaming van de 19e eeuwse boerderij resulteerde in de verbouwing van de bestaande woning en uitbouw van een moderne serre. 
 

DSC_2668_corr2.jpg


same-d maakte het plan met behoud van het oorspronkelijke karakter van de boerderij en ontwierp het eigentijdse interieur. De uitbouw zorgt voor verbinding tussen de eetkamer, keuken en zitkamer. Het buitengebied wordt door de uitbouw onderdeel van het interieur. 
Woonkamer, keuken en eetkamer kregen een duidelijke functie en lopen in stijl en sfeer in elkaar over. Door toepassing van 'ton sur ton' materialen en kleuren wordt dat beeld extra versterkt.
 

DSC_2659_corr2.jpg
DSC_2674_corr2.jpg


Voor het ontwerp van de aanbouw werkten we samen met architect Jacobien Hofstede. Het verlichtingsplan werd ontworpen door Lichtadvies 010.
 

DSC_2694_corr2.jpg


 


 

Img7305_corr2.jpg


De kozijnen in de achtergevel zijn weer hersteld in de oorspronkelijke stijl. De aanbouw komt los van het huis en lijkt te zweven. Het terras is aangelegd in meerdere niveaus en versterkt daardoor het effect.

 


 


 

Tags:
home