same-d-contact -2019.jpg

 

same-d is de samenvoeging van Saris Meekel, de oprichters en partners van de organisatie. 

same-d staat ook voor samen-werken. Wij werken samen met personen en organisaties met een zelfde kwaliteitsbesef om een optimaal resultaat te bereiken.

 

 

Team

same-d is een multi-disciplinair ontwerpbureau gespecialiseerd in ruimtelijke, grafische, interactieve en audio-visuele ontwerpprojecten. same-d ontwikkelt concepten, geeft adviezen en geeft vorm aan de diverse communicatiemiddelen: interieurprojecten, tentoonstellingen, industriële producten, bewegwijzering - huisstijlen, merken, jaarverslagen, brochures, periodieken - interactieve ontwerpen, webontwerp, audio-visuele producties e.a.

Ons team bestaat uit Francis Saris, Ronald Meekel en diverse personen waar we regelmatig mee samen werken: specialisten op het gebied van audiovisuele vormgeving; Andrea Rolfes en Jurgen Meekel .
 

<strong>Francis Saris</strong><br>
senior ontwerper/contact ruimtelijke discipline

Francis Saris
senior ontwerper/contact ruimtelijke discipline


Francis Saris is ruimtelijk ontwerper, interieur ontwerper, grafisch ontwerper.
Afgestudeerd aan de HKU Hogeschool voor de kunsten Utrecht, grafische vormgeving.

1986 - 1996 art-Director bij
Keja Donia, Amsterdam.

 

1997 - 2009 eigenaar, ontwerper bij Saris interieur concepten.

Vanaf 2009 mede-oprichter en partner van same-d.
Specialisaties: Interieur-ontwerpen voor retail, kantoren, musea en particulieren.
 

<strong>Ronald Meekel</strong><br>
senior ontwerper/contact grafische en interactieve discipline

Ronald Meekel
senior ontwerper/contact grafische en interactieve discipline


Ronald Meekel is grafisch ontwerper en fotograaf, cum laude afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, afdeling Grafische en Typografische Vormgeving 1982.

Daarna werkte hij 5 jaar bij Tel Design aan huisstijlprojecten e.a.

1987-1990 freelance ontwerper voor Keja Donia, Amsterdam. Projecten: huisstijl Intermezzo, huisstijl Raak Verlichting, huisstijl Sigma Coatings e.a.

1987-1990 zelfstandig ontwerper bij Ontwerpers, Den Haag


 

1990-2008 partner en mede-oprichter van Ontwerpwerk, Den Haag, ontwerper en management grafische- en interactieve discipline. Projecten: huisstijl KLM Kleding, huisstijl NewConomy, huisstijl Halt, huisstijl Erasmus MC, huisstijl Syntens, huisstijl Rivierduinen, huisstijl Royal VKB, Internationaal Film Festival Rotterdam, Beeldententoonstelling Lange Voorhout e.a.

Vanaf 2009 Mede-oprichter en partner van same-d.
Specialisaties: huisstijl ontwikkeling, identiteit ontwikkeling, typografische vormgeving, boeken, fotografie, huisstijlhandboeken, manuals, interactieve vormgeving, websites, e.a.

<strong>Andrea Rolfes</strong><br>
senior ontwerper / contact audiovisuele discipline

Andrea Rolfes
senior ontwerper/contact audiovisuele discipline


Andrea Rolfes is kunstenaar, audiovisueel en grafisch ontwerper en curator en woont in Johannesburg. Andrea behaalde haar diploma in de schone kunsten aan het Wits Technichon in Zuid-Afrika en de Rietveld Academie in Nederland.Voordat ze naar Johannesburg verhuisde, woonde Andrea in Nederland, waar ze schilderde en exposeerde; ze exposeerde ook in Frankrijk en Italië. 

 

In Nederland werkte ze een aantal jaren voor Keja Donia als grafisch ontwerpster en voor Francis Saris als ruimtelijk ontwerper.

De kunstwerken van Rolfes combineren vaak getekende, geschilderde, gestikte en machinaal genaaide elementen. Haar werk is autobiografisch en ervaringsgericht, met een fijne en gefragmenteerde esthetische benadering. Ze werkt als producent, illustrator, grafisch en audiovisueel ontwerper en meer.

<strong>Jurgen Meekel</strong><br>
senior ontwerper / contact audiovisuele discipline

Jurgen Meekel
senior ontwerper/contact audiovisuele discipline


Jurgen Meekel is audiovisueel ontwerper en kunstenaar, voltooide zijn studie aan de Rietveld Academie voor Audiovisuele Kunst in Amsterdam na een vooropleiding in design aan de Grafische MTS.

Hij studeerde cum laude af in AV aan de Rietveld in 1989.

Sindsdien houdt Jurgen zich bezig met installatiekunst, beeldhouwkunst, animatie en videoproductie, maar ook met geluidskunst en projectie-ontwerp voor de podiumkunsten.
 

Buiten zijn kunst-gerelateerde werk werkt hij sinds 1989 ook voor commerciële opdrachtgevers. Zijn werk is zowel nationaal als internationaal tentoongesteld en werd onder andere aangekocht door het Centraal Museum voor Moderne Kunst in Utrecht.

Momenteel doceert hij VFX en postproductie aan de Wits University/School of the Arts in Johannesburg, waar hij in 2018 zijn MA in de beeldende kunst met cum laude behaalde.

 

Visie en werkwijze
Onze visie en werkwijze resulteren in bijzondere, specifieke en pragmatische oplossingen, die rekening houden met de wensen van de opdrachtgever. Wij zorgen dat de ontwerpen die we realiseren duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn.
We doen kritische analyses vanuit de vraagstelling van de opdrachtgever met als doel tot een visualisatie te komen die de vraag van de opdrachtgever beantwoordt. 
In nauw overleg met onze opdrachtgevers komen we tot oplossingen in de vormgevingsvraagstukken op ruimtelijk, grafisch, interactief en audio-visueel gebied.

Samenwerking
We werken samen met externe ontwerpers, specialisten op het gebied van marketing en organisatorische vraagstukken en diverse leveranciers en producenten. Afhankelijk van het soort werk, gevraagde specialismen en ervaring kiezen we onze externe medewerkers op projectbasis.

We hebben een samenwerking met BinnenspecialistJacobien HofstedeMing Hou ChenTwice Eyes, Kees van der LeerLiesbeth Ronden, Zite Media

 

DSC_3429.jpg
GoogleMap