Huygensfestival

Het Huygens Festival, vernoemd naar Constantijn en Christiaan Huygens, is hét klassieke muziekfestival van Leidschendam-Voorburg en vindt plaats in het vierde weekend van september. Drie dagen lang zijn er verschillende optredens van solisten en gezelschappen, zowel professioneel, amateur als jeugd in het Huygenskwartier Voorburg.

 

Huisstijl, Logo
Huisstijl, Logo


Naast het jaarlijkse hoofdfestival in september zijn er gedurende het jaar ook andere concerten, optredens en evenementen. Begin van het jaar is er het Prinses Marianne Concours. Zes kamermuziekensembles met musici in de leeftijd van 13 t/m 21 jaar spelen voor een deskundige jury. Het winnende ensemble treedt op tijdens de Huygens Festival Amuse en tijdens het Openingsconcert van het Huygens Festival.

 

Constantijn Sinfonietta
Het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen speelt het Slotconcert van het Huygens Festival. Het is het gelegenheid-jeugdorkest dat elk jaar wordt samengesteld uit jonge musici vanuit de deelnemende landen; in 2022 waren dat België, Hongarije, Polen, Slowakije, Tsjechië en Nederland.

Prinses Marianne Concours
In januari organiseert het Huygens Festival Het Prinses Marianne Concours. Het concours richt zich op jeugdensembles die kamermuziek spelen. 

 

513.003C_Constantijn_sinfonietta_sticker_74x74mm-002.png
513.003C_Marianne_concours_flyer_210x210mm-001.jpg


 

IMG_0675_MR.jpg
huygensfestival_MGF4135_corr2.jpg