Flexibele tentoonstellingssysteem

Dit flexibele tentoonstellingssysteem heeft same-d in 2018 ontworpen ter gelegenheid van de reizende tentoonstelling Taalmaatjes in de gemeente Leidschendam-Voorburg.
Deze tentoonstelling is eind november 2018 officieel gestart en geopend door de burgemeester in het Raadhuis van Leidschendam-Voorburg.

De tentoonstelling vertelt de verhalen van de vluchtelingen en statushouders die in de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn komen wonen. Zij worden vaak opgevangen door een ‘taalmaatje’. 
 


 

Exposities, Tentoonstellingen, Stands, Reizende tentoonstellingen
Exposities, Tentoonstellingen, Stands, Reizende tentoonstellingen


Met een beperkt budget heeft same-d de tentoonstelling vormgegeven.
De gecombineerde panelen zijn samengesteld uit twee geprinte honingraat kartonnen aan de buitenzijde en 1 blanco in het midden. De 3 panelen worden aan elkaar bevestigd met vleugelmoeren en verzwaard met een ijzeren voetstuk. Deze combinatie van panelen is snel en eenvoudig te demonteren voor de reizende tentoonstelling.
 


Het systeem wordt regelmatig verhuurd voor diverse tentoonstellingen; op een vaste locatie of als reizende tentoonstelling.

Door Perspekt Studio's werd same-d gevraagd om het systeem in te zetten voor de reizende tentoonstelling ter gelegenheid van de onthulling van het Nationaal Holocaust namenmonument. In samenwerking met de artsenfederatie KNMG, die de ‘naamstenen’ financieel adopteerde, heeft emeritus hoogleraar medische geschiedenis dr. M.J. (Mart) van Lieburg deze reizende tentoonstelling ingericht over joodse artsen in bezet Nederland.
 

Exposities, Tentoonstellingen, Stands, Reizende tentoonstellingen


Doordat het geheel makkelijk en snel is te monteren en te demonteren, was het mogelijk om op 1 dag de tentoonstelling op te breken en weer op te bouwen. In 1 jaar tijd zijn de 10 panelen ongeveer elke 2 maanden in een tijdsbestek van ± 6 uur gedemonteerd, opnieuw gemonteerd en verplaatst van de ene locatie naar de andere. In de meeste gevallen is de tentoonstelling in een openbare ruimte van de grote ziekenhuizen in het land te zien geweest.
 

Indien de interesse is gewekt kunt u contact opnemen naar de mogelijkheden en kosten van de verhuur. same-d realiseert zowel de vormgeving van de panelen als de opbouw van elke tentoonstelling. Er zijn 20 sets voeten en dus 40 panelen realiseerbaar, die informatie kunnen geven over het tentoongestelde onderwerp.
 

 

Tags:
home