EN NL
Stichting Erfgoed Prinses Marianne

Erfgoed Prinses Marianne

Afbeelding

Eind November 2020 is ‘Stichting Erfgoed Prinses Marianne’ opgericht. De doelstelling van de stichting is het verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis omtrent haar leven, het erfgoed en de internationale betekenis ervan. Door nieuwe ontdekkingen uit het roemruchte verleden van prinses Marianne der Nederlanden (1810-1883) kan meer kennis worden toegevoegd aan wat we nu al weten van haar indrukwekkende en succesvolle leven waarin zware tegenslagen niet ontbraken.

same-d heeft logo en huisstijl ontworpen. Het oorspronkelijke monogram van Prinses Marianne is gebruikt voor het logo. De blindpreeg in het monogram op briefpapier en visitekaartjes geeft de huisstijl extra cachet.

Naast toepassingen op correspondentiedrukwerk is de belangrijkste uiting de website die geïnteresseerden informatie kan geven over het leven van Prinses Marianne. De website zal begin 2021 online komen en in stappen worden voltooid.
 

Erfgoed Prinses Marianne


Marianne is niet alleen een zakenvrouw en weldoenster maar ontpopt zich ook als bouwmeester, componiste en kunstverzamelaar. Het levensverhaal van Marianne zal worden weergegeven als de prinses die in hofkringen het zwarte schaap van Oranje werd en liever doodgezwegen, maar die feitelijk haar tijd ver vooruit was.
Een nieuwe biografie over de prinses ligt in het verschiet. Ook een nog uit te werken plan is het maken van een meertalige tv-documentaire. 
 

Erfgoed Prinses Marianne
info@same-d.nl
+31(0)70 3000 878
Voorburg, NL
Johannesburg, SA

Aanmelden voor nieuwsbrief

same-p - photography is onderdeel van same-d
© , same-d, Alle rechten voorbehouden