EN NL
Raad van Kerken Leidschendam-Voorburg

Reizende tentoonstelling Taalmaatjes

Afbeelding

De reizende tentoonstelling Taalmaatjes is eind november 2018 officieel gestart en geopend door burgemeester Tigelaar in het Raadhuis van Leidschendam-Voorburg.

De tentoonstelling vertelt de verhalen van de vluchtelingen en statushouders die in de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn komen wonen. Zij worden vaak opgevangen door een 'taalmaatje'. 

Dit is al een aantal jaren te danken aan de inzet van een aantal betrokken organisaties, waaronder de gezamenlijke Kerken.

De bijbehorende brochure en de reizende expositie laat zien dat het contact tussen maatjes en statushouders steeds een wederkerig proces is. Maatjes ondersteunen mensen die vanuit een ander land bij ons zijn komen wonen, maar die mensen brengen ook iets mee, waardoor ze de samenleving rijker maken.

Zowel de panelen van de reizende tentoonstelling als de bijbehorende brochure worden ondersteund met fraaie portretfoto's, gemaakt door leden van de Fotokring Leidschendam-Voorburg.

Reizende tentoonstelling Taalmaatjes


Met een beperkt budget heeft same-d de tentoonstelling vormgegeven. De gecombineerde panelen zijn samengesteld uit twee geprinte honingraat kartonnen aan de buitenzijde en 1 blanco in het midden. De 3 panelen worden aan elkaar bevestigd met vleugelmoeren en verzwaard met een ijzeren voetstuk. Deze combinatie van panelen is snel en eenvoudig te demonteren voor de reizende tentoonstelling.

Reizende tentoonstelling Taalmaatjes

 

Reizende tentoonstelling Taalmaatjes

 

Reizende tentoonstelling Taalmaatjes
info@same-d.nl
+31(0)70 3000 878
Voorburg, NL
Johannesburg, SA

Aanmelden voor nieuwsbrief

same-p - photography is onderdeel van same-d
© , same-d, Alle rechten voorbehouden